Bryr vi oss inte?

Det finns mycket att skriva om en morgon som denna, alla besvikelser i helgen som gått, krav på avgångar hit och dit och en massa andra saker. Men viktigast av allt är de nationalistiska vindar som än en gång blåser över den Europeiska kontinenten, i det här läget kommer sporten långt ner på listan över vad som är viktigt, trots att Aftonbladet skriver att "Man U våldtar".


De nationalistiska partierna ute i Europa har fått 35 mandat i EU valet, det kan jämföras med Sveriges 18 mandat. Bland annat får brittiska BNP (British National Party) preliminärt 4 mandat, inledningen på deras manifest är följande:


The British National Party exists to secure a future for the indigenous peoples of these islands in the North Atlantic which have been our homeland for millennia.


We use the term indigenous to describe the people whose ancestors were the earliest settlers here after the last great Ice Age and which have been complemented by the historic migrations from mainland Europe.


Brittiska BNP är vad Sverigedemokraterna är för oss, ett parti som gömmer sig bakom demokratiska floskler för att föra fram sin högst odemokratiska politik, i grund och botten handlar det om att skrota alla demokratiska värden, där varje människa är lika mycket värd och har samma rättigheter.


Valdeltagandet har varit lika lågt som vanligt när det gäller EU-valet, i Sverige 43 %. Detta är naturligtvis ett problem, speciellt när det gäller att stoppa odemokratiska krafter. De väljare som röstar på BNP, SD och övriga nationalistiska partier är ofta lojala och går mangrant till valurnorna. Därför blir deras procentsats större en vad den borde vara tack vare att för många väljer att inte rösta. I vissa medlemsländer var valdeltagandet så lågt som 20 %, i det läget väljer alltså 80 % att ge bort makten till ett fåtal, har vi inte lärt oss något av vår kontinents egen historia. I Sverige är det nästan 60 % som har struntat att lägga sin röst på det dom tror på, har vi blivit ett passivt folk när det gäller vilka som skall ha makten eller har vi helt enkelt slutat tro.


Jag tror att en av orsakerna till att vanligt folk inte röstar, är att det ändå inte går att påverka, klart att det gör. Slutar vi tro på vår egen förmåga att påverka, kan vi lika gärna införa någon form av diktatur. Jag tror inte någon vill att det skall bli så, därför är det viktigt att vi alla tar ett kollektivt ansvar och försöker påverka vår vardag och vårt sätt att leva. Tillsammans kan vi påverka, men det måste komma från varje enskild individ. Som Alexandre Dumas d.ä. en gång skrev i De Tre Musketörerna "en för alla, alla för en", Athos, Porthos och Aramis levde alla i en omvälvande tid, den franska revolutionen, en revolution som gav oss ett valspråk som är aktuellt än idag: Frihet, Jämlikhet, Broderskap

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hallå Christer Ja det ska faan till att folk gnäller på ditt o datt. Att som medborgare i ett demokratisk samhälle inte ta ställning, de´e fanimej lågt. Sedan kan ju även dessa kvällstidningsjollrare lugna ner sig ett kvarts varv. Landslaget hade redan kammat hem vinsten på lördag f.m. Lagerbäck kan ursäkta tills korna går hem. Låt det yngre hungriga gardet träda fram. Hysen in mot Malta, alltid något. Sedan är Zlatan inte bara en gudomlig spelare, jag gillar hans sarkasm också, känga mot de som inte trodde på att han skulle leverera mål i I.ligan. Tjenare, tjenare. Om några dagar ska Old Master Young bättra på min tinutus. Seasick Steve och Mrs Hynde,brrrr.... Ses på Bruket Strömberg. Tjing från Öster

2009-06-08 @ 23:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0