Glenn! Va fan gjorde du?

Den senaste månaden har jag sett ett antal matcher, både live och på TV. Allt från Svenska div 4, Superettan, Allsvenskan, till Spanska- och Italienska ligan. Visst skiljer det sig åt i kvalité och intensitet, men det finns också likheter; viljan att vinna, kärleken till fotbollen, men framför allt gnället och filmandet. En till synes schysst närkamp slutar allt för ofta med någon form av livsfarlig skada där den drabbade ligger och tar på diverse onda punkter på kroppen, för att efter bara någon minut vara helt återställd och slå den frispark som blev resultatet.


Många av våra fotbollsspelande ungdomar gör precis som deras idoler gör, lägger alldeles för mycket energi på gnäll och filmning. När det gäller gnällandet så gnälls det både när man orsaker en frispark och när man får en frispark och kanske mest vid en utebliven frispark.


Senast i raden är IFK:s Pontus Wernblom, enligt min mening en av Allsvenskans mest vårdslösa spelare som ofta går in med full kraft och dobbarna före i nästan varje närkamp. När han orsakar en frispark med sin spelstil gnälls det på domaren och när han sedan blir utsatt för exakt samma spelstil gnälls det på domaren. I dessa lägen liknar Pontus mest en bortskämd primadonna och slänger ur sig fraser som "Mordförsök" mm. Nu är han inte ensam om detta i Svensk eller internationell fotboll utan bara en av många.


Tror ni, som är förebilder för våra unga spelare att ni är goda sådana eller skickar ni ut helt fel signaler. I en värld full av mobbnings- och förnedrings TV behöver de som växer upp idag några att se upp till, ansvaret är ert, ta chansen att bli dom förebilder som dom unga behöver.


Fotboll är en komplex sport med många olika parametrar, en av dom är kampmomentet. Snälla ni ta inte bort detta från fotbollen, utan den försvinner charmen och intensiteten. Stå hellre upp en gång extra istället för att kasta er i tid och otid, i längden kommer både ni och fotbollen i stort att vinna på detta, - eller hur Glenn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0