Vilken vecka vi har framför oss

Nu kommer vi att dränkas i schlagerfeber, porrchocker och andra mer eller mindre tänkvärda löpsedlar. Hela mediautbudet kommer att handla om den styggelse till musikunderhållning som dom kallar Schlagerfestivalen. Den här veckan frossar vi i glitter, glamour och ytlighet, allt från svenska operadivor till östeuropeiska clowner.


I mitten av allt detta kommer vår egen schlagerkung Bert stå och domdera och klaga på att östfronten gömmer sig bakom kompisröstning och att alla regler måste ändras. Att sedan vi lägger våra tunga röster på Norge, Finland och övriga grannländer, det pratas det tyst om.


Sen är den stora frågan vad och vilka är det som tävlar, jag trodde i min enfald att det var låten det handlade om, men icke. Nu fokuseras det mest på artisten och framförandet, låten kommer inte ens på en hedrande 10:e plats. Nej, lägg ner hela skiten och satsa alla miljoner på vettigare saker. Låt Christer Björkman jobba inom vården några år så kanske han hittar tillbaka till verkligheten igen.


Passa på att lyssna till Sillstryparns gamla slagdänga "Doin' The Omoralisk Schlagerfestival" istället för att fastna framför de fördummande toner som kommer att strömma ur TV-apparetn på lördag kväll.


"Det rasslar av juveler och glittrar av guld
De sjunger om den spanska solen
Men garotteringar och mord, det skiter de i
Och svänger på fascistkärringkjolen

Och här kommer ABBA i kläder av plast
Lika döda som sillkonserver
De skiter också i allt, vill göra snabba stål
Det pyr i mina franska nerver

Doin' the omoralisk schlagerfestival, yes
Doin' the omoralisk schlagerfestival"
                                                                                                             Ulf Dageby

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0